Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

ΑΡΡΩΣΤΙΑ




Όπως κάθε νύχτα έτσι και χθες ξεκινήσαμε την περιπολία μας για την προστασία του πρασίνου της περιοχής μας. Στα 2 αυτοκίνητα που διαθέσαμε επιβιβάστηκαν ο Αρχηγός Συστήματος, οι 2 Υπαρχηγοί Ομάδας και ένας Ανιχνευτής. Σε συνεργασία τόσο με τη Δημοτική Αστυνομία όσο και με άλλους εθελοντές χωρίσαμε τις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Κατά τη μία κ ενώ βρισκόμασταν εν κινήσει στην περιοχή της Πολιτείας αντιληφθήκαμε μία λάμψη και αμέσως συνειδητοποιήσαμε ότι επρόκειτο για φωτιά που δεν ξεπερνούσε το μισό μέτρο (εκαιγε το πολύ ενα λεπτό). Η εστία βρισκόταν σε μια πλατιά νησίδα με πεύκα σε δρόμο κατοικημένης περιοχής!!!! και λίγα μέτρα κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Λόγω των πολλών πευκοβελόνων κ των κομμένων κλαδιών (ήξεραν που την έβαζαν) πήρε γρηγορα ύψος.
Ευτυχώς, με τη βοήθεια των γειτόνων που αναστατώθηκαν απ τις φωνές, καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά χωρίς άλλες ζημιές ενώ στην περιοχή έφτασαν τόσο πυροσβεστικά οχήματα, όσο και υδροφόρες του Δήμου αλλά και αυτοκίνητα της Αστυνομίας και της Ασφάλειας που ερεύνησαν την περιοχή.
Το πόρισμα για την αιτία της πυρκαγιάς ανήκει σε αυτούς. Εγώ όμως, σαν απλός πολίτης, αναρωτιέμαι πώς σε μία περιοχή με ελάχιστη κίνηση κ' υψηλές τιμές οικοπέδων, στους πρόποδες του βουνού και αργά το βράδυ γίνεται να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από εμπρησμό και πόσο "αρρωστημένα" είναι τελικά τα μυαλά κάποιων "συανθρώπων" μας.

Δείτε κι ένα λινκ: http://sepik.net/nea/?p=222

3 σχόλια:

Alitovios είπε...

Άντε μετά να βρούμε εμείς του κουράγιο να πάμε να πηδήξουμε στο δάσος.

angelos είπε...

oxi.. na pate. einai ena metro dasoprostasias k auto.

stef είπε...

swstos...